Валери Симеонов: Идеите на ГЕРБ до голяма степен съвпадат с тези на НФСБ

Снимка: nova.bg

Ще се борят и за увеличаване на пенсиите

Бяхме информирани за идеите на ГЕРБ и на министър-председателя, обсъдели сме ги в суров план, но те до голяма степен съвпадат с тези на НФСБ от самото ни създаване”. Това заяви лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов. „Нов беше подходът – решителната крачка за опит на даване на отговор на натрупаните обществени очаквания”, допълни още той.

„Предложенията за намаляване на броя на депутатите и индивидуалната конституционна жалба са наши предложения от отдавна. Ние ще ги подкрепим. Настояваме единственият официален език да остане българският и традиционното вероизповедание да си остане православието. Ще подкрепим и колегите от ВМРО за образователен ценз”, каза лидерът на НФСБ. И допълни: „„Ще се борим и за увеличаване на пенсиите, защото продължават да са най-ниските в ЕС”.

Според него всичко е въпрос на дискусии и дебати. „Има неща за които няма да допуснем компромис. Ще настояваме да се заложи да няма допълнително заплащане за здравеопазване, а социалните помощи да са срещу полагане на обществен труд, имаме предложение когато има престъпления свързани с приватизация или концесиониране да нямат давност“, заяви още Валери Симеонов.

Той коментира и протестите в страната. Според него е самонадеяно протестиращите да смятат, че диктуват политическите процеси. „Няма как с няколко хиляди души на улицата да претендираш, че представляваш народа. Това е доста арогантно. Такива са и постъпките им, които ограничават правата на останалите граждани”, смята Симеонов.

Лидерът на НФСБ разкри, че вероятно още тази седмица ще имат коалиционен съвет с ГЕРБ. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK