Успешна акция на ротарактите в Дупница! 36 човека дариха кръв, за да спасят живот

Снимки: Рокаракт клуб - Дупница

Кръводарителската кампания "В кръвта ти е да спасяваш животи", организирана от Ротари и Ротаракт клуб - Дупница, с доброто партньорство на БЧК - Кюстендил, ОТХ-Кюстендил и Община Дупница, бе изключително успешна.

В рамките на 5 часа общо 36 човека дариха кръв, като немалко бяха отзовалите се хора, които не успяха да покрият изискванията за кръводарител.

„Благодарим на всички хора в областта, които бяха съпричастни към нашата кампания! Всеки дарител премина през стандартния процес за кръводаряване, а накрая изненадахме всички с малки подаръчета, които да напомнят за доброто дело. Дупничани определно са сред най-хуманните българи според резултатите от всички проведени кампании в страната“, обявиха от Рокаракт клуб - Дупница. 

Ето и част от резултатите на проведената национална кампания:

София - 43 кръводарители. 

Дупница - 36 кръводарители.

Пловдив - 36 кръводарители. 

Велико Търново - 33 кръводарители. 

Панагюрище - 29 кръводарители. 

Любопитен факт е, че през всички отминали кръводарителски кампании, организирани от Ротари и Ротаракт клуб Дупница, дупничани винаги са били сред първенците в цялата страна по брой дарители, за разлика от други много по-големи градове.

„Благодарим отново на всички съпричастни хора от областта! Благодарим и на вас като медия, че ни помагате да достигнем до будните граждани“, казаха пред ИНФОМРЕЖА от Ротаракт клуб - Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK