От 1-ви юни отваря читалнята на Държавен архив – Кюстендил

Снимка: Личен архив

Обслужването на граждани ще става при спазване на всички противоепидемични мерки

От 1-ви юни отваря читалнята на Държавния архив в Кюстендил, съобщиха от звеното. Обслужването на читатели ще се осъществява при спазване на изискването за социална дистанция, на всички противоепидемични мерки, определени със заповеди на Министъра на здравеопазването и при информиране на потребителите на архивна информация за съществуващия риск.

Читателите предварително трябва да заявяват на имейла или по телефона на Държавния архив желанието си за посещение в читалня, като посещението се извършва след получено потвърждение от Архива. В сградата на Държавния архив няма да се допускат външни лица с видими признаци на физическо неразположение.

Читател, проявил по време на работа видими признаци на физическо неразположение, ще бъде помолен да напусне читалнята. В читалнята ще се допускат външни лица след дезинфекция на ръцете с дезинфектант от Държавния архив, и с маска (покриваща носа и устатата на лицето) и индивидуални ръкавици, осигурени от читателите.

След използване, архивните документи, вкл. на книги от библиотеката на Архива ще се поставят в отделно от читалнята помещение за период от 72 часа, преди връщане в архивохранилище /хранилище или предоставяне за ползване от друг читател, съобщават още от Държавен архив - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK