Яйцата по Караянчева в Благоевград доведоха до пореден разпит на протестиращи

Снимка: Infomreja.bg

Днес в Първо РУ на разпит се яви Александър Тодоров

Отново привикан протестър от Благоевград за разпит в полицията.

Днес в Първо РУ на разпит се яви Александър Тодоров, а поводът - хвърлените от него яйца по членове на ГЕРБ и председателя на НС - Цвета Караянчева. Те не са подали жалби в полицията, но прокуратурата се е самосезирала.

С подкрепа на Тодоров се явиха още неговите съратници Спас Митев, Владимир Христов и Калоян Ханджийски. Преди седмица Окръжен съд Благоевград отсъди в тяхна полза дело за хулиганство, заведено от ГЕРБ-Благоевград, заради хвърлени по фасадата на офиса им яйца по време на летните протести.

Бях разпитан за хвърлянето на яйца по господин Красимир Велчев и председателя на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева. Имаме прокуратура, която се самосезира след три месеца за незначителни неща, които не нарушават правата на хората, а много по-важни теми остават неразследвани, каза Тодоров след като се яви в Първо РУ.

„Днес пуснахме жалба от името на тримата срещу съставителя на ката ни по УБДХ, заради която ни съдеха. Полицейските инспектори, съставили жалбите трябва да бъдат компетентни и да знаят, че хвърлянето на яйца по офисите на партиите не е нарушение на закона“, каза Спас Митев. 

„Тези пари могат да бъдат използвани за намаляване на битовата престъпност“, допълва Спас Митев.  

Според него подобни разследвания отнемат хиляди левове ресурс от данъкоплатците, а полицията се опитва да “смаже” протестиращите.

 
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK