Арести на протест срещу правителството в София

Снимки: БНР

Демонстрантите се преместиха пред Министерски съвет, въпреки че нямат разрешение за митинг там

Поне шестима души са арестувани по време на днешния протеста пред парламента срещу правителството, тъй като те се държали провокативно към полицията.

Организатор на протеста е партия „Възраждане“, която иска оставката на правителството и депутатите заради „неадекватната политика по време на пандемията от коронавирус“.

Протестиращите преминаха с викове "Оставка" покрай министерството на финансите и към 14 часа се събраха пред сградата на правителството, където настояха за оставката на премиера Бойко Борисов. Протестът бе разрешен за провеждане само пред сградата на Народното събрание, но полицията засега не спира шествието им и отбива движението. След това демонстрантите продължиха към министерството на здравеопазването, където поискаха оставката и на ресорния министър Кирил Ананиев.

При протеста пред парламента движението по бул. „Цар Освободител“ не бе затворено. Протестиращите обявиха, че не възнамеряват да затварят улици и кръстовища, а част от тях скандираха „Убийци“.

„Смятаме това удължаване, което се случи снощи, за нелегитимно. Вече внесохме във Върховния административен съд жалба, която е срещу заповедите на министъра (на здравеопазването“, заяви участник в протеста.

„Това е безобразие - обявява се отмяна на мерките и за два дена изведнъж – хоп в полунощ, се въвеждат нови. Това, което най-много ме отврати, е, че българската власт се дезавуира като една грандиозна фалшива новина“, каза друг.

„Ние не се считаме за роби и искаме да счупим тези вериги. Нашата лудост се състои в това, че сме затворени в клетка, а мечтаем за свобода“, посочи трети демонстрант. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK