Вече пети ден: Блокадата на пътя Сливен - Ямбол остава

Снимка: Булфото, архив

Към фермерите са се присъединили и перничани

Пети ден продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол при село Крушаре от протестиращи срещу мерките, предприети от държавата за избиване на дворните прасета като мярка за ограничаване на африканската чума по свинете.

Обходният път от Сливен за Ямбол е през селата Камен - Жельо войвода - Кабиле. През блокадата се пропускат само автомобили на Спешна помощ.

Нощта е преминала спокойно, без провокации, съобщи организаторът на протеста Валентина Василева. Снощи към тях са се присъединили и хора от Перник.

В 10:00 часа днес бе проведено заседание на Областна епизоотична комисия в Сливен за вземане на мерки за ограничаването на чумата в региона, предаде БНР.

От вчера ветеринарните власти извършват проверки в стопанствата по селата, като дезинфекцират местата, където са отглеждани вече закланите животни, а ако има живи, те ще бъдат умъртвени с ток.

Към момента се проверява 3-километровата зона около големите промишлени свинекомплекси в района. Предстои да бъдат проверени близо 100 села в Сливенска област. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK