Валери Жаблянов: Диктатът върху българския производител води до целенасочено унищожаване на един отрасъл

Снимка: Infomreja.bg

Ситуацията е драматична от самото започване на черешовата компания в Кюстендилско. Министерството на земеделието и правителството са безралични към целия сектор за производство на плодове и зеленчуци в България. Това каза на нарочна пресконференция в Кюстендил депутатът от БСП Валери Жаблянов.

„Производството на череши като традиционен поминък в кюстендилския край вместо да се радва на държавна подкрепа, се прави всичко възможно от страна на държавата този отрасъл да бъде унищожен. Министерство на земеделието изключително упорито дори не забелязва въпроса, а цинизмът на земеделския министър минава всякакви граници“, категоричен бе Валери Жаблянов.

По думите му не е нормално министърът на земеделието да бъде безраличен към изкупната кампания на традиционни стоки от българското производство, както и към цените на тези стоки.

„Това не е никаква пазарна икономика, това е диктат върху българския производител, който води до целенасочено унищожаване на един отрасъл“, допълни още Валери Жаблянов.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK