Полуфиналът на образователно-патриотичната кампания на МРРБ „Моят град е моята крепост“ се провежда в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

В голямата зала на Общински драматичен театър – Кюстендил,  се провежда вторият полуфинал на образователно-патриотичната кампания на МРРБ „Моят град е моята крепост“. В него мерят сили шест отбора от шест града на страната - ученици от областите София-град, София-област, Перник, Пазарджик, Благоевград и домакините от Кюстендил.

Водещи на състезанието са актьорите Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека, които в игри изпитват децата какво знаят за България и за родните си места. Ко - водещ е Евелина Павлова от „Аз обичам България“.

Отговорите на участниците се оценяват от жури в състав - министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, неговата заместничка Деница Николова, Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката, кметът на Кюстендил Петър Паунов, областният управител Виктор Янев.

„Кампанията е патриотична, искаме заедно с учители и родители да създадем и възпитаме онзи дух и ценности у децата, за които всички ние говорим, освен добри ученици да бъдат и достойни българи, както и да бъдат наша гордост“, каза министър Николай Нанков.

„Радвам се, че днес сме в Кюстендил за втория полуфинал на една патриотична кампания, която организираме от Министерство на регионалното развитие и благоустройството с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“, свързана с опознаване на родината. 

Идеята е да покажем какво най-хубаво има в нашите градове и да покажем на децата, че множество обекти са направени благодарение на и на европейската солидарност, което разбира се допринася за по-добрия начин на живот. Целта е да се покаже на децата, че има какво да научат, за да имат повече амбиции за себе си“, уточни Деница Николова – зам. – министър на Регионалното развитие и благоустройството.

Победителите от петте области есента ще участват на финал в София. Има и страхотни награди  за децата.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK