И ДПС върна мандата

Лидерът на ДПС Лютви Местан връща мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев, Снимка: Миро Златев /Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан върна мандата за съставяне на правителство още при получаването му от президента Росен Плевнелиев днес, съобщи offnews.bg.

ДПС е третата парламентарно представена политическа сила, която връща мандата за съставяне на правителство след оставката на Пламен Орешарски.

"Това, което ще се случи формално след час и половина при държавния глава, е формален акт на онова, което се случи на 29 юни на първите консултации при държавния глава, когато се споразумяхме, че вървим към предсрочни избори и нито една политическа сила няма да прави опит да състави кабинет. Апропо въпросът вероятно е породен от продуцирани съмнения, а кой и защо ги продуцира, е въпрос, на който аз не съм в състояние да отговоря, защото не искам да се занимавам с психоанализи. Струва ми се, че всички тези предположения и внушения ще увиснат достатъчно отчетливо във въздуха някъде към 14.02 часа. Ако някой след това се почувства неловко и нелепо, това си е вече негов проблем", каза Местан преди срещата при държавния глава.

С това президентът изчерпа процедурата по връчването на мандати и вече може да разпусне Народното събрание, да насрочи избори и да създаде служебно правителство.

По всяка вероятност те ще се проведат на 5 октомври.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK