И четвъртият болен от коронавирус вече е настанен в болницата в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Доброволното звено се включва в разнасянето на пенсиите

И четвъртият пациент, жена, при която беше установен коронавирус е настанена за лечение в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“. Пациентката от днес е с двустранна бронхопневмония, което е наложило и нейното хоспитализиране.

„След вчерашното ми изявление заповедта за маските беше отменена. Въпреки всичко екипите на Общината и всички наши близки ще носят маски, за да предпазят всеки един, който е под някакъв риск. Ако някой си позволи да бъде безотговорен към самия себе си, то не може да бъде безотговорен към околните, към семейството си и към всеки един от нашите съграждани“, коментира кметът на Община Кюстендил, Петър Паунов.

Към момента 157 са поставените под карантина, като това са лица, които са били контактни с хора, завърнали се от чужбина или такива, при които е установен коронавирус. Други 40 международни шофьори са под карантина, те не трябва да контактуват със своите семейства, за да спазват ограниченията и предписанията на здравния министър.

„Пенсиите, разбрахме се, че темата е много сериозна. От вторник започва изплащането и това е предпоставка за много сериозно и опасно струпване.

През месец март на клоновете на Български пощи в Кюстендил са изплатени 3744 пенсии, а в къщи 1457. Близо 2 хил. човека от тези 3744, според българското законодателство, имат право да получат пенсията си у дома.

Лично или чрез ваши близки, моля да депозирате молба в пощенските клонове, за да може пенсията ви да бъде доставена на място. Доброволното ни звено ще бъде включено в разнасянето на пенсии.

Срокът за изплащането на пенсиите е удължен до 23-ти април, но при добра организация пенсиите ще бъдат раздадени навреме“, категоричен беше Паунов.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK