Кметът на Кресна с утвърдена кандидатура от БСП за следващ мандат

Снимка: Infomreja.bg

БСП утвърди още 160 кандидати за кметове

На днешното си заседание Националният съвет на БСП утвърди 161 кандидатури за кметове на общини и райони. Сред кандидатите са утвърдени юристи, инженери, лекари, учители, културни дейци и др.

Петима народни представители се включват в кметската надпревара - Бургас - Николай Тишев, Сливен - ген. Кольо Милев; Русе - Пенчо Милков; Перник - Станислав Владимиров, Карнобат - Тодор Байчев.

Досегашните успешни кметове на левицата отново получиха подкрепа за следващ мандат. Това са градоначалникът на Гоце Делчев - Владимир Москов, на Троян - Донка Михайлова, на Красна - Николай Георгиев, на Павликени - Емануил Манолов, на Асеновград - Емил Караиванов, на Садово - Димитър Здравков и др.

Ръководството на БСП потвърди и кандидатурата на Катя Георгиева за кмет на Ямбол, на Хасково - Коста Стоев и на Стара Загора - проф. Иван Върляков.

Следващото заседание на Националния съвет, което ще продължи с утвърждаването на кандидат-кметове, ще се състои на 15 септември. 

На въпрос дали БСП ще подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, Корнелия Нинова отговори: "Решението трябва да вземе Градската конференция на левицата на 11.09.2019 г. и след това Националният съвет на партията на 15.09.2019 г., който трябва да утвърди решението на конференцията."

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK