И БСП Благоевград излиза на протест срещу шистовия газ

снимка: infomreja.bg, архив

Чрез обръщение в медиите, групата съветници от червената партия обяви, че ще подкрепи протеста срещу допускането на проучвания и добива на шистов газ на територията на България. На 14 януари, в цялата страна, десетки българи ще тръгнат на поход срещу газа.

„Уважаеми съграждани, този протест не е политически и ние не желаем да му придаваме политическа окраска. Въпреки това се чувстваме длъжни да заемем позиция, позиция като граждани, а и като избрани от вас представители в местното самоуправление”, с тези думи Емил Костадинов се обърна към гражданите на Благоевград.

Костадинов определя като безумие не само добива на шистов газ, но и проучванията, тъй като те са твърде големи и неконтролируеми. „Това правителство ще си отиде и друго ще дойде на негово място. Експертите и медиите, на които е платено да рекламират шистовия газ като безопасна технология също ще бъдат забравени. Водите и храните ни, цялата ни уникална екосистема могат да бъдат безвъзвратно отровени. Както и сега, едни и други експерти ще спорят дали това се е случило. Истината ще се крие за да няма паника и ще минат десетки години. А виновни няма да има”, доплълва лидерът на червените в областния град.

„Ще остане единствено горчивото чувство, че не сме направили нищо да спрем това безумие. И сме оставили държавниците ни да продадат нашето бъдеще за една шепа долари, заради чувството ни на безсилие или налегналите ни текущи проблеми”.

„Тази събота имаме възможност да направим нещо конкретно. Ако има национален интерес, то той е на първо място да запазим България чиста от отрови  и изкуствено предизвикани земетресения. Да не допускаме превръщането на житницата на България в пустиня!  Както знаем, дори най-големите реки водят началото си от една единствена капка вода”, завършва обръщението си Емил Костадинов.

Протестът в Благоевград е насрочен за 14 януари, от 17,30 часа, пред сградата на общината.
 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK