И БСП - Сатовча срещу паралелната листа на "АБВ"

Милко Серкьов, снимка: infomreja.bg, архив

След позицията на Общинския съвет на БСП в Благоевград срещу готвената паралелна листа за евродепутати на "АБВ" и социалистите от село Сатовча осъдиха хода на бившия президент Георги Първанов.

"С това се цели разцепление на Коалиция за Бълария и общинската  структура  на БСП – Сатовча ще се бори срещу явлението "АБВ", защото сме убедени, че не това е пътят", категорични са червените от Сатовча. Те се зарекоха, че няма да допуснат да станат част от негативните процеси в столетницата, които провокират учредителите на "АБВ", начело с Георги Първанов и настоящия евродепутат Ивайло Калфин. 

"За 25-и януари е насрочена общинска конференция на БСП, на която освен с номинации за евродепутати, ще излезем и с официално становище по казуса "АБВ", коментира за ИНФОМРЕЖА председателят на червената организация в Сатовча Милко Серкьов.

Серкьов не скри, че предвижда "АБВ" да намери поддръжници в редиците на БСП, но според него те щели да са единици. "Дори да са 1-2 %, пак не е малко, защото за партията е важен всеки член и избирател", подчерта той.

Утре свое заседание в навечерието на предстоящата конференция ще проведе и ръководството на БСП в Гърмен, на което също се предвижда да бъде обсъден въпросът с паралелната евролиста на "АБВ".

Червени активисти прогнозираха, че броят на недоволните от управлението на сегашния червен лидер Сергей Станишев в община Гърмен ще бъде по-голям от този в Сатовчанско. Според тях се очаквало на форума в Гърмен партийни членове публично да заявят подкрепа и готовност да работят за "АБВ". 

До края на този месец общински конференции при същия дневен ред ще проведат и структурите на БСП в общините Гоце Делчев и Хаджидимово.

 

КОМЕНТАРИ

Избирател22:38 - 17.01.2014
Станишев вече се омръзна и на хората които изобщо не се интересуват от политика. Виж Първанов е друга работа.
до бай х...08:16 - 17.01.2014
ПРОСТАК!!!
bai hui03:30 - 16.01.2014
Da vi go na4ukam na vsi4ki mekereta i neblagodarnici!!!Samo znaete da laete a vav vsa6tnost ste kragli nuli!G-n Sirkyov ili po to4no D-r Sirkyov cial jivot vi nosi na garba si i vi pomaga za razli4ni taka ugodni pozicii,no vse ste nedovolni!!!!Mai triabva na huia si da vi ka4e ta da vi stane got......BOCLUCI DOLNI!!!!!!
da tochno taka20:35 - 15.01.2014
http://results.cik.bg/tur1/mestni/0142.html

FACEBOOK