И блок 2 в ж.к. "Развесена върба" в Дупница ще бъде саниран по националната програма

Снимка: Infomreja.bg, архив

И блок 2 в ж.к. "Развесена върба" в Дупница ще бъде саниран по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. 

Той бе одобрен и с осигурено финансиране, но един от участниците в процедурата по избор на изпълнител обжалва решението пред Комисията за защита на конкуренцията.

До разглеждане на жалбата не се стигна в крайна сметка, след като тя бе оттеглена.

"Вече сключихме договор с фирмата за изпълнение на дейностите по санирането, така че сагата там приключи. По първата процедура за 17-те блока сме подписали вече договорите с всички изпълнители. По втората процедура, която е за още 6 сгради, имаме сключен един, а въпрос на дни е да подпишем и с другите изпълнители. Сроковете за обжалване изтекоха, така че ще имаме саниране на абсолютно всички блокове изявили желание за безплатното саниране по Националната програма", коментира кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев. 

Право на финансиране по тази програма имат само жилищни сгради с най-малко 36 апартамента. 

"Приветствам активността на сдруженията на собствениците на по-малките жилищни сгради, за които предстои кандидатстване пак по националната програма следващата година. 22 са вече подадените към нас заявления от общо 44-те сдружения, които бяха подали документи за финансиране по "Региони в растеж". 8 са вече обработени и изпратени за последващата процедура до Областна управа в Кюстендил", допълни инж.Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK