15 задържани при полицейска акция в Петрич

Снимки: МВР

Проверени са били 123 моторно превозни средства и 147 лица

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград, на територията на гр. Петрич, се е провела специализирана полицейска акция по линия на противодействие на битовата престъпност. В нея са участвали служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, специализирани полицейски сили в отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР гр. Благоевград, Районното управление на МВР гр. Петрич и дирекция „Жандармерия“.

Проверени са били 123 моторно превозни средства и 147 лица. По Закона за МВР за срок до 24 часа са били задържани 15 лица, от които 7 са били привлечени към наказателна отговорност. Обект на проверката са били и 6 места за обществен подслон и 8 заложни къщи. Съставени са били 14 акта за установени административни нарушения и са били издадени 36 фиша по Закона за движението по пътищата.

В резултат на извършените действия, към настоящия момент е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354в, ал. 1 от НК – незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. Двадесет броя от тях са били открити и иззети в частен имот в гр. Петрич.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK