Хванаха евродепутата Ангел Джамбазки да шофира с алкохол в кръвта

Снимка: Infomreja.bg

Случаят е от 7 декември

Евродепутатът Ангел Джамбазки и заместник на Красимир Каракачанов във ВМРО е заловен да шофира с алкохол в кръвта. Случаят е от 7 декември.

Джамбазки е засечен от патрул на КАТ Самоков.

Дрегерът на място е отчел 1,56 промила алкохол. Джамбазки обаче е настоял за кръвна проба.
Правилата изискват в рамките на 45 минути заловеният в нарушение шофьор да даде кръвна проба.
Според източници на bTV от МВР резултатите от пробата показват други стойности – 1,08 промила, което е с 12 стотни под прага за наказателна отговорност.

Книжката на Джамбазки е била отнета. Евродепутатът заяви, че “ще понесе последствията от действията си”.

“Срамувам се от постъпката си, беше безотговорно от моя страна”, коментира пред бТВ евродепутатът.

БГНЕС припомня, че Ангел Джамбазки, известен като „универсалното острие на ВМРО” стане ли дума за избори, е член на Европейския парламент. На последните местни избори той беше кандидат за кмет на София. Той беше кандидат за градоначалник на столицата и през 2015 година.

На 7 декември Джамбазки, чието работно място е Брюксел, участва в конференцията “Западни Балкани”, домакинствата от НДК.

Според закона, ако концентрацията на алкохол в кръвта на водач на лек автомобил е от 0,5 до 0,8 промила, то допълнително нарушителят може да бъда наказан с лишаване от право да управлявам моторно превозно средство (МПС) за срок от 6 месеца и с глоба от 500 лв. Ако установеното количество е над 0,8 до 1,2 промила, глобата е 1000 лева и загуба на книжката за 12 месеца. При повторно нарушение от същия тип срокът е от една до три години и глоба от 1000 до 2000 лв.

Ако шофьор управлява автомобил с повече от 1,2 промила алкохол в кръвта си, може да бъде наказан с лишаване от свобода от 1 до 3 години и с глоба от 200 до 1000 лева. Ако извърши това повторно, но този път „само“ с над 0,5 промила, след като вече е осъждан за горепосоченото нарушение на закона, то той ще „получи“ от 1 до 5 години затвор и с глоба от 500 до 1500 лева. /БГНЕС

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK