Две години след смъртта на Фатиме: Съдят шофьора, който я прегази

Снимка: Infomreja.bg

Трагичният инцидент стана на 12.12.2017 година на ул. "Славянска" в Благоевград

Две години след трагичната смърт на Фатиме Колашова от белишкото село Дагоново шофьорът, причинил смъртта й, отива на съд.

Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Илия Шопов от с. Черниче, община Симитли, за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е правоспособен водач на МПС с категории В, СЕ, М, С, ТКТ, АМ, ВЕ.

Около 08:30 ч. във фаталния ден - 12.12.2017 г., Илия Шопов тръгнал от Симитли за Благоевград, като управлявал служебен товарен автомобил, натоварен с пясък, предназначен за новострояща се сграда в близост до ІІІ ОУ „Димитър Талев“.

Пристигайки в Благоевград, той се включил в движение по ул. „Александър Фон Хумболт“. В близост до кръстовище с ул. „Славянска“, след като видял предприелата пресичане на пешеходна пътека Фатиме Колашова, водачът спрял автомобила и я изчакал.

Впоследствие Шопов завил надясно товарния автомобил, в посока към МБАЛ – Благоевград. Междувременно 19-годишното момиче - студентка в ЮЗУ "Неофит Рилски", започнала пресичане на пешеходната пътека в посока от Студентско общежитие № 1 към кв. „Освобождение“.

В този момент обвиняемият вместо да спре, продължил ускорителното движение на тежкотоварната машина, вследствие на което прегазил девойката.

Свидетел на автопроизшествието подал сигнал на тел. 112. Пристигналият екип на ЦСМП – Благоевград, констатирал настъпилата смърт на Фатиме.

От извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че момичето е издъхнало вследствие на тежка, несъвместима с живота комбинирана открита черепно и гръбначно-мозъчна, гръдна и коремна травми.

Смъртта й е настъпила много бързо, почти моментално и е била неизбежна, се сочи в обвинителния акт на прокуратурата.

Предстои делото да продължи в съда.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK