Голямо количество наркотици и нелегални цигари иззеха при спецоперация във Видин

Снимки: ОДМВР-Видин

Конфискувани са 1 кг амфетамин, 30 грама кокаин и 1444 кутии цигари, задържана е местна жителка

Специализираната операция на служителите от ОДМВР-Видин и колегите им от районното управление в града, осъществена под надзора на Окръжна прокуратура-Видин, стартира вчера рано сутринта и продължи до 22 часа.

В условията на неотложност разследващи извършили претърсване в частен имот, в село Жеглица, обитаван от 40-годишен. Там открили и иззели 0.800 кг нарязан на ситно тютюн и 28 880 къса цигари „Karelia blue“ без бандерол. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство по чл.234, ал.1 от НК.

Към 21.55 часа в село Цар Симеоново униформени спрели за проверка лек автомобил „Фиат“ с видинска регистрация, управляван от 18-годишен младеж. В колата пътували две млади видинчанки. В хода на проверката едната от тях - 22-годишна, изхвърлила две пакетчета извън автомобила. При последвалия оглед в тях разследващите установили бяло прахообразно вещество с общо тегло 30 грама.

Белият прах реагирал на кокаин при полевия наркотест. От багажника на превозното средство криминалисти иззели полиетиленов плик с 1 кг пресовано  бяло вещество, индикирало на амфетамин при полевия наркотест. 22-годишната жена е задържана и приведена в полицейския арест за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

В хода на операцията през вчерашния ден полицаите проверили 115 лица (20 от тях криминален контингент) и 25 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 23 акта, седем фиша и 10 протокола за предупреждение по чл.65 от ЗМВР.

Съвместните действия на полицията и прокуратурата на територията на област Видин продължават.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK