Митнически служители задържаха 70 кг нелегален тютюн

Снимка: МВР

2325 кутии цигари при четири проверки задържаха в София

325 кутии (46 500 къса) цигари при четири проверки задържаха митнически служители  от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ в района на София.

Цигарите пътували с пратки за Обединеното Кралство в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

1386 кутии цигари с български бандерол, укрити в панели откриха митнически служители  от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка на товар от сандвич панели. Стоката трябвало да пътува от София към Великобритания в четири кашона. При проверка на 30.10.2019 г. в района на София митническите служители установяват, че в 11 от общо 12 панела са укрити 1386 кутии (27 720 къса) цигари от три марки с български бандерол, за които превозвачът не е бил уведомен и не са придружени от изискуемите по ЗАДС документи.

През миналата седмица при друг случай митническите служители откриха 1814 кутии (36 280 къса) цигари, укрити отново в панели.

Междувременно при друга проверка съвместно с полицейски служители от 07 РУП на МВР, митническите служители установяват три пратки, изпратени от три различни лица, в които се  съдържат общо 939 кутии (18 780 къса) цигари с български бандерол, които също не са придружени от документи по ЗАДС.

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ съвместно с полицейски служители от РУ-Мездра, задържаха 70 кг нарязан тютюн за пушене без документи за платен акциз в района на Враца.

При роуд-стоп акция на 31.10.2019 г. служителите спират за проверка лекотоварен автомобил. Шофьорът не се подчинява на подадения сигнал „Стоп“ и прави опит да избяга като обръща автомобила и тръгва посока Враца. След около пет километра е застигнат от обозначен служебен автомобил със светлинна и звукова сигнализация и е спрян за проверка.

В багажното отделение са открити черни найлонови чували, пълни с различни разфасовки нарязан тютюн за пушене с общо тегло  70.2 кг. По случая е образувано досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK