Хванаха ловен надзирател от „ДЛС Дикчан" да краде дърва край Вълкосел

Снимки: ЮЗДП

Товарен микробус „Мерцедес”, незаконно транспортиращ дърва и управляван от ловен надзирател от „ДЛС Дикчан”, е задържан на 23 октомври в 21.50 часа близо до сатовчанското с. Вълкосел.

Нарушението е разкрито след установени липси на дърва за огрев от временен склад и предприети действия от страна на ръководството на териториалното поделение на ЮЗДП.

При съвместната проверка снощи служители от „ДЛС Дикчан” и Гранична полиция в Гоце Делчев задържат превозното средство. Водач на буса е Мехмед Джамалов Бошнаков от с. Плетена– ловен надзирател в стопанството, който транспортира незаконно 4 пр. кубически метра иглолистни дърва за огрев.

Дървесината е без превозен билет, не е маркирана с контролна горска марка и е без пластини с идентификационен номер.

Проверяващите съставят протокол за нарушението, с който е разпоредено задържането на микробуса и откраднатата дървесина. От страна на ръководството на териториалното поделение на ЮЗДП са изискани писмени обяснения от нарушителя. За извършените нарушения по Закона за горите, уронване престижа на стопанството и злоупотреба със служебно положение на ловния надзирател ще бъдат наложени най-строги наказания съгласно Кодекса на труда.

           

КОМЕНТАРИ

а така10:24 - 30.10.2018
А така пепи. Плюй по Поюков защото заповедта ти за уволнение си седи и те чака. Преди избяга в болнични, но сега няма да се скриеш.
до последния15:12 - 29.10.2018
Ако не беше Пламен Поюков най-големия крадец щеше ли да го преместим от Сатовча по майната си райна за да е далеч от погледите на хората зада не злобеят по него и респективно по герб
До00:14 - 27.10.2018
Кога ЮЗДП ще прати екипи най сетне, за разкриване на далаверите в Дикчан?
Е са дяя00:03 - 27.10.2018
Сега тая кражба от Бошнаците, Поюков ли е организирал? Значи плетенските крадци крадът и па Поюков е виновен? Защо ЮЗДП не ги погне тия балканджии та да им разкаже играта.

FACEBOOK