Хванаха крадците на 5-те лаптопа от гимназията по икономика в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Заловени са крадците на 5-те лаптопа от Професионалната гимназия по икономика "Иван Илиев" в Благоевград, съобщиха от полицията. Извършителите на престъплението се оказаха две момчета на 15 и 17 години, и двамата от Благоевград.

Два от задигнатите лаптопи са намерени, останалите се издирват.

Засега не е известо дали двамата тинейджъри са възпитаници на гимназията.

Кражбата бе извършена в нощта срещу 10 октомври, а липсата на техниката преподавателите установили ден по-късно, когато в една от класните стаи, оборудвани за мултимедийни презентации, имало учебни занятия.

Следи от взлом в училищната сграда не са открити. Петте кабинета, откъдето са откраднати лаптопите, не са били заключени. По тях нямало и охранителни СОТ датчици, което по всяка вероятност е било известно на невръстните крадците.

На записите от камерите за видеонаблюдение се видяло как младежите с качулки на главите цяла нощ се разхождали из учебното заведение, като си светели с фенерчета. Най-вероятно двамата са действали по предварителен сценарий, оставайки в сградата след края на учебния ден.

Откраднатата техника е на обща стойност около 5 000 лева.

С непълнолетните крадци ще разговаря инспектор от Детска педагогическа стая.

 

КОМЕНТАРИ

huiec20:37 - 22.10.2013
Imenata sa nezivestni , kak sa neizvestni kato sa gi hvanali be maloumnici ? Kajete che ne ste mogli da gi razberete :D:D:D tupaci
edin ot mnogoto19:14 - 22.10.2013
15000 hilqdi kato znam moshtnosta na tezi laptopi
da18:06 - 22.10.2013
kakvi 5000 leva :D :D :D :D :D :D :D :D :D vie chuvate li se max 2000 !!!
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK