Община Бобов дол напът на остане без Спешен център

Снимка: Infomreja.bg

Синдикът разпродава помещенията, утре се решава съдбата на Спешното

Община Бобов дол е напът да остане без Спешен център, след като синдикът на затворената болница е решил да продава на търг помещенията на Центъра. Това обяви пред ИНФОМРЕЖА кметът на общината, адв. Елза Величкова.

„При нас проблемите тръгнаха още след закриването на болницата преди години и назначаването на синдик. Това, което Общината е длъжна да направи и ще го направи, утре има извънредна сесия на Общински съвет, на която общинските съветници ще трябва да решат дали да ми делигират права да участвам в търга за закупуване на помещенията.

Ако това се случи ще участваме в търга и след това ако спечелим ще си запазим тези помещения. Проблем обаче е, че те не продават само помещенията на Спешен център, но и помещения от мазетата. Те реално не ни трябват, но заради Спешен център нямаме избор“, каза още Величкова, която уточни че началната тръжна цена на имота е 37 хил. лв.

Тя беше категорична, че ще направят всичко възможно за 9000-то население на общината да не остава без медицински грижи.

Отделно от това и през тази година продължава обиколката на медицинска сестра по отдалечените села в Бобовдолско. Там тя мери кръвното на възрастните хора и им закупува лекарства от първа необходимост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK