Спипаха пиян шофьор, задържаха и съпругата му за разправия с полицаите

Снимка: Infomreja.bg, архив

Инцидентът е станал в Разград

58-годишна жена от село Благоево е задържана за неизпълнение на полицейско разпореждане. Около 22 часа на 16 януари съпругът й е хванат да шофира пиян. Управляваният от него «Фолксваген Поло» е спрян по улица «Жеравна» в Разград. Пробата на водача за алкохол отчела 1,99 промила. Мъжът отказал кръвна проба, а жена му влязла в пререкание с полицейските служители, пречейки им да изпълнят задълженията си. След устно предупреждение двамата са задържани в РУ-Разград за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.  

Лек автомобил „Пежо 307“ е спрян около 10.40 часа на 15 януари по бул. “Априлско въстание“ в Разград. В хода на проверката е установено, че 40-годишният водач шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ се оказала положителна на амфетамин, метаамфетамин и метадон. Мъжът е задържан в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.3 от НК.

Служители на РУ-Разград разкриха домова кражба. За времето от 17.30 на 15 януари до 13.15 часа на 16 януари от дома на 63-годишна жена в село Благоево изчезнала сумата от 200 лв. При проведените бързи издирвателни действия е установен  извършителят на кражбата – мъж на 51 години от същото село. Започната е проверка  по чл.194, ал.1 от НК.

Незаконно добити дърва са установени при съвместна проверка със служители на ДГС „Сеслав“ в град Завет. Около 10 часа на 15 януари в частен дом, собственост на 47-годишна жена, са открити 7 кубика дърва от вида „ясен“ без редовно позволително. Нанесената щета е за 500 лв. Отпочнато е бързо производство по чл.235, ал.2, пр.5 във връзка с ал.1 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK