Художникът Здравко Анев покани приятели на изложба, която подреди във всички кътчета на дома си

снимки: infomreja.bg

Всички в Кюстендил познават неговия неудържим талант, странностите  и неизчерпаемата му енергия. Които разбират от изкуство, знаят, че един ден всичко с неговия подпис ще струва много пари - нищо, че днес художникът живее твърде скромно с военноинвалидната си пенсия и с по някоя откупка доста под цената на картините му.

Докато чака времето за поредната си изява в художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора", която ще се открие на 1 септември, Здравко Анев не спира да рисува във всеки възможен миг и на всяко възможно и невъзможно място. Като репетиция за предстоящата самостоятелна изява той подреди в аванс изложба из целия си дом - от вратата на двора през кухнята и стълбището към ателието си.

При него абсолютно всичко се превръща в изкуство и в място за изкуство. Домашната експозиция посетиха приятели на различна възраст, сред които беше известният цигулар Владимир Табаков, както и неизбежните герои на много негови платна - котки, котета и котараци. Ако някой е готов да погледне на подобна проява снизходително, то си е за негова сметка. Името на Здравко Анев ще остане доста след неговото!
 

КОМЕНТАРИ

Здравко - най-живописният щрих в кюстендилския арт!!!08:44 - 12.08.2011
Мисля че Здравко Анев напълно непонятен за местните културни власти като стойност и един ден те доста ще се срамуват, че са оставили да мине край тях незабелязано / от тях!/ един такъв ярък талант.Но това впрочем се отнася за културната политика в града като цял - бъкана от Димитрини Укалски и Иванчо Андоновци.Е, какво да се прави...
Здравко си е Здравко12:12 - 09.08.2011
Няма по-интересно арт явление в момента в Кюстендил от него.Жалко е, че много хора го мислят за луд и са абсолютно пренебрежителни към творчеството му. А то заслужава изключително внимание! жалко е и че Общината досега не се е бръкнала да купи поне една негова картина - и за да я притежава, и за да подпомогне малко / материално и най-вече морално/ този изнемогващ в бедността си , но много, МНОГО талантлив и позитивен човек!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK