Художникът Ангел Павлов с признание от културния център в Скопие

снимки: infomreja.bg

Културно-информационният център на българите в Скопие връчи свидетелство за дарение на кюстендилския художник Ангел Павлов за дарена от него картина. Художникът откри в културния център своя самостоятелна изложба на 25 юни, която продължава и в момента.

„Това е изключително благороден жест към нашата институция като център за популяризиране на българското творчество, култура и духовни ценности”, се казва в свидетелството, подписано от Димитър Христов, директор на центъра.

„Ценим високо Вашето дарителство като форма на подкрепа за популяризиране на българската култура”, пише още в свидетелството.

Експозицията на Ангел Павлов ще бъде показана и в обновения културно-исторически комплекс в гр. Крива Паланка, в дните на представянето на българската култура в Македония.

Ангел Павлов получи и покана от американската арт-организация Creative Concept Inc за участие във второто издание на проекта „Силата на възприятието”, който ще се състои през март 2014 г. в Ню Йорк.

Проектът има за цел да популяризира редица визуални жанрове на изкуството, като представя  креативни професионалисти и художници от цял свят в един общ форум.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK