Нов директор, нови учители и видеонаблюдение след скандала с бити деца

Снимка: gramofona.com

Четирима души няма да работят в ОДЗ „Брезичка“ в Бургас, след избухналия скандал с видеоклип, на който се вижда как се упражнява насилие върху деца. След две от учителките – Милена Иванова (която взима най-дейно участие в ударите и обидите върху деца) и нейна колежка, която е безучастен свидетел на процеса, директорът Събка Недева също е освободена и от понеделник вече няма да е на поста си. Последната замесена – Светла Петрова първоначално излезе в болнични. След като се оказа, че РЗИ и НОИ ще я проверяват, Петрова днес е депозирала оставката си в Община Бургас.

На родителска среща в детската градина, заместник – кметът по образование Йорданка Ананиева се опита да тушира напрежението сред родителите. Ананиева потвърди, че е имало изготвен проект за видеонаблюдение, но и учителите са били против. Една от обявилите се срещу него е Милена Иванова, главната „героиня“ в скандалното видео. 

Директорът на детската градина „Брезичка“ Събка Недева ще бъде освободена от поста си от понеделник, поясни Ананиева:

"Ще подберем колега, който е с достатъчно опит и достатъчно отношение към децата, за да може да поеме детската градина. Тъй като в същата детска градина, освен при родителите, и при учителите има натрупана тревожност и ние трябва да направим всичко, за да успокоим положението в цялата детска градина.

Групата ще бъде поета, една от колежките работи в същата детска градина. Видях от реакцията, емоционалната, на родителите, че те я приемат. В смисъл, че одобряват избора. Другата колежка също в момента е в отпуск, ще ѝ бъде прекратена отпуската, за да може да се върне, да поема втора смяна", коментира Ананиева. 

Предстои психолози от Агенцията за закрила на детето да започнат работа с децата, които са били малтретирани, поясни Йорданка Ананиева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK