Художници рисуват върху врати в парка на Разлог

снимки: Община Разлог

Художници от три страни ще се опитат да предизвикат жителите на Разлог със своето изкуство. Вместо на платна, десет майстори на четката рисуват на дървени врати и под открито небе по време на международния пленер „Врати”, който се провежда в планинския град.

„Целта е чрез нашите възможности да предизвикаме хората да мислят. Отворете всяка една от тези врати, естествено мисловно, преминете през тях, това е посланието. Нека всички така да възприемат нещата около нас цветно, красиво, естетически и съответно да помислим за изкуството, което  ражда нови неща и непрекъснато амбицира хората за живот”, сподели  художникът Радостин Дамасков от  Бургас, който представя своята възрожденска идея на една от вратите.

Всички художниците се вдъхновяват от природата, от хората и техните съдби. Предизвиква ги възможността да разчупят пространството и това да бъде напарвано с една съвременна естетика. „Искаме да накараме хората да променят мисленето си в посока екология, чистота, философия на мислене”, коментираха организаторите от Община Разлог.

Международния пленер в Разлог дава възможност на хората да бъдат съпричастни към изкуството. Символиката на вратите, докосването до тях, мигновеното им отваряне и всичко, което може да си представи човек, минавайки през вратата, докосвайки се до това, което не е реализирано - всичко това се случва в Разлог, в уюта на планинския парк.

снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK