Съдят 14-годишен, прегазил и убил пешеходка

Снимка: Infomreja.bg

Момчето избягало от местопроизшествието

Окръжната прокуратура в Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу непълнолетния М.В. за извършено от него престъпление.

Обвиняемият В. е ученик в гимназия в гр. Перник, като не притежава свидетелство за управление на МПС. През почивните дни той често пребивавал в с. Светля, община Ковачевци, при негови роднини. В къщата им имало мотопед-скутер, собственост на вуйчо му, който не бил регистриран и нямал регистрационни табели. Въпреки това, както и че бил неправоспособен водач, обвиняемият нееднократно го управлявал.

На 16.03.2019 г. М.В. бил на погребение на дядо си в селото. След обяд той взел ключовете от мотопеда и го привел в движение, като потеглил по главната улица. Управлявайки МПС със скорост около 20 км/ч, момчето забелязало пред себе си жена – Л.Т. Тя се движела в края на пътното платно, в непосредствена близост до тротоара. Приближавайки към пешеходеца, В. изгубил контрол върху мотопеда и ударил пострадалата Т. с предната му част. Вследствие на удара тя паднала напред. Свидетел на инцидента веднага се обадил на телефон 112, а междувременно В. напуснал местопроизшествието.

Пристигналия лекарски екип предприел животоспасяващи интервенции, като пострадалата била транспортирана до болница в гр. Перник, където по-късно починала. От съдебно-медицинската експертиза се установява, че причина за смъртта на Л.Т. е черепно-мозъчната травма.

Към момента на извършване на престъпното деяние обвиняемият М.В. бил на четиринадесет години. Предстои наказателното производство срещу него да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK