Детска площадка–полигон бе открита в Соволяно

Снимки: Пресцентър

Инициативата за изграждане на детската площадка за запознаване на най-малките жители на селото с правилата за безопасно участие в движението е на кмета Пламен Илиев. Резултатът  постигнат с  общите усилия на кмета, читалището, детска градина „Първи юни“, която има филиал в село Соволяно.

Кметът Пламен Илиев подчерта, че партньорството му с Община Кюстендил винаги е било резултатно и отправи предложение  към кмета Паунов детската площадка-полигон да се ползва и от други детски градини.

Изградената детска площадка е съоръжение с улици, кръстовища, пътни знаци, светофари, пешеходни пътеки. Чрез игра  децата ще усвояват правила за безопасност. Обучението е общо дело на учителките от детското заведение и полицай от сектор „Пътна полиция“  при ОДМВР Кюстендил.

Началото бе впечатляващо, бяха демонстрирани умения, познания за безопасност и тематична художествена програма. За успешното им представяне възпитаниците на детското заведение получиха Свидетелство за пешеходец, светлоотразителен ключодържател и прекрасна торта от читалището, с пътни знаци.

Инспектор Бисер Стоилков от сектор „Пътна полиция“ поздрави кмета на селото за инициативата, пожела безопасно участие в движението на малки и големи подчерта, че продължават срещи по пътна безопасност както в детските градини, така и с учениците до 4-ти клас в училищата на областта.  Той поздрави учителките на децата за постигнатия резултат при представителното ползване на площадката-полигон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK