Художници от 5 държави изрисуваха Разлог по време на „Street Art Fest”

снимки: Община Разлог

Красиви картини промениха Разлог, като го направиха привлекателен център за ценителите на изкуството. Уличният арт фестивал оживи и оцвети Разлог, като даде артистичен израз на таланта на младите хора.

Петнайсетте млади и ентусиазирани художници от Испания, Франция, Непал, Армения и България дадоха свобода и израз на своето творчество. Българските участници бяха от София, Варна, Русе, Пазарджик, Разград и Разлог.

Въображението на художниците може да се усети по стените, улиците и таблата в Разлог. Стената на бившата казарма се превърна в приказна природна картина. Дървета, планини, красиво синьо небе и бели пухкави облаци покриха старата тухлена стена.

Картината впечатли жителите и туристите на планинския курорт, които продължават да се снимат пред нея. Художниците успяха да усмихнат и шофьорите, като нарисуваха глухарчета на паркинг местата пред читалището в града. Площадът зад сградата „Погледец” също се промени. Нарисувани розови очила отразяват живота, а от електрическо табло усмихнати гледат момиче и момче. Пъстроцветни папагали също красят града.

Уличният арт фестивал се проведе на 1 и 2 юни и се организира от сдружение „Международни инициативи за сътрудничество”, подкрепено от Община Разлог и Център за изкуство и култура „Сануърд”.

Община Разлог подкрепи идеята и подпомага превръщането на града в своеобразен център на артистичното младежко творчество.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK