Официално бе открит изцяло реконструираният околовръстен път в Сандански

Снимки: Община Сандански

След като преди месец в експлоатация бе въведен околовръстен път – северна дъга, пътната инфраструктура на град Сандански продължава да се подобрява и с откриването на изцяло реконструирания околовръстен път – ул. „Стефан Стамболов“.

„След ремонтните дейности на улиците „Георги Скрижовски“, „Дядо Ильо Войвода, „Рила“ съм щастлив да открием един напълно реконструиран и обновен път, който е с изцяло нова визия. Вярвам, че ще го ползваме дълги години безаварийно“ – каза кметът Кирил Котев след благословията на Негово високопреосвещенство неврокопски митрополит Серафим.

В края на 2017 г. община Сандански започна мащабен ремонт на една от основните пътни артерии на града. За първи път от изграждането на околовръстния път, изцяло са подменени асфалтова настилка, канализационната и водопроводната система на ул. „Стефан Стамболов“. Изградени са нови тротоари, пътното платно е разширено, обособени са допълнителни ленти за престрояване (където е необходимо) и 30 нови паркоместа. Изградено е първото кръгово кръстовище в града. Бетониран е подходът към път „Южна дъга“. Изградени са подпорни стени. Уличното осветление е подменено с ново и по-икономично – LED осветление.

Освен подобряване организацията на движението и подсигуряване комфорта и сигурността на гражданите и гостите на град Сандански, реконструкцията на околовръстен път – ул. „Стефан Стамболов“, постигна намаляване на запрашеността в региона, намаляване загубите на питейна вода. След приключване на ремонта се спря изтичането на отпадни води в рамките на града, което предизвикваше появата на миризми, комари и гризачи.

Мащабният проект, финансиран изцяло от общинския бюджет, е част от поставените приоритети пред управлението на кмета Кирил Котев за подобряване на инфраструктурата в община Сандански и естетизиране на околната среда. В продължение на тази политика е и новото озеленяване по бул. Тодор Каблешков, което се поддържа от напълно автоматизирана напоителна система. Тези дейности, наред със санирането на редица жилищни сгради, превръщат постепенно Сандански в модерен град с европейски облик.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK