50 творби представя художничката Здрава Русева (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Здравка Русева показва своите 50 творби пред публика.

Посетителският център в Банско стана арена на произведения от ковано желязо и картини, дело на талантливата художничка.

Русева е участвала е в 12 международни арт събития в чужбина. Пет от авторските й картини са отличени с награди.

Изложбата е под наслов „ПОРТАЛИ“, по едноименната авторска картина на Здравка Русева, която миналия месец е класирана на трето място на Международен конкурс по абстрактна живопис в Никозия, Кипър. Сега "Портали" посреща немалкия поток ценители на изкуството, дошли да се насладят на абстракциите.

Освен двете абстракции под това име, в изложбата си авторката представя нови картини от своя творчески проект „Багрите на три столетия“, посветен на красотата и непреходността на старинната българска черга.

Не може да има изложба, без картина от „запазената марка“ на художничката – нейните абстрактни розови божури.

Русева има над 25 участия в арт събития и още изложби в страната и в чужбина. Това е шестата самостоятелна изложба. Пет от нейните авторски картини заемат челни места в Международни конкурси по живопис по време на Седмиците на изкуствата в Турция, Италия и Кипър, както и на два международни арт фестивали в Русия.

„БАГРИТЕ НА ТРИ СТОЛЕТИЯ – ТОПЛИНАТА И НЕПРЕХОДНОСТТА НА СТАРИННАТА БЪЛГАРСКА ЧЕРГА“ – абстрактната картина зае първо място в Международен конкурс по живопис, категория „Геометрична абстракция“ в Италия, гр. Каляри, 2017 г., по време на провелата се Седмица на изкуствата.

Картината „ЦВЕТНА ЕКСПРЕСИЯ“ е класирана на второ място в категория „Абстрактна живопис – концептуализъм“ на Международния фестивал „АРТ – ПОЕЗИЯ” в РУСИЯ - гр. Москва, през м. януари 2018 г.

На проведения през пролетта на 2018 г. Международен фестивал на абстрактното изкуство в Русия - гр. Москва, картина на Здравка Русева е класирана на престижното трето място в категория „Абстрактна живопис – концептуализъм“. Това е творбата й „ГЛЕДНА ТОЧКА“, картина №3 от едноименния триптих.

През миналата година известната каратна „КОМПОЗИЦИЯ С АБСТРАКТНИ РОЗОВИ БОЖУРИ“ зае трето място в Международния конкурс по класическа живопис, категория „Натюрморт“ на „ АРТАНКАРА` 2017“, Турция.

ВСИЧКИ СНИМКИ НА КАРТИНИТЕ ВИЖТЕ ТУК 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK