БСП иска отчет от Борисов - за милиардите помощи и насилието над журналисти

Снимка: Infomreja.bg

БСП поиска извънредно заседание на Народното събрание

БСП поиска извънредно заседание на Народното събрание през предстоящия понеделник в 13 ч. Дневният ред, при който левицата иска да бъде проведено заседанието, е до седем дни да бъде внесена актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите мерки за кризата.

БСП пожелаха и изслушване на Борисов и вътрешния министър по темата за насилието над журналисти и граждани вчера след конференцията на ГЕРБ в София.

Мотивите, които изказа Нинова са:

Последният месец Борисов обеща и раздаде 2 млрд. лева без план и стратегия извън парламентарния ред, за да потуши недоволството. Искаме гаранции, че парите няма да потънат в нечие чекмедже. Искаме прогнози за есента и зимата. Искаме прозрачност за харчене на всеки лев, предвидимост на икономиката.

Трябват и пари за машинно гласуване, каза Нинова.

Кандидатът за лидер на БСП Корнелия Нинова заяви още:

„За 10 години има посегателства срещу свободата на словото и побой на журналисти, но вчера бяха минати всякакви граници. Има очевидни данни, че биячите се познават с представители на ГЕРБ. И в двата случая харченето извън парламента и насилието са емблема на управлението. Премиерът еднолично е разпределял средства или за оцеляване или партийни нужди. Бухалата и цензурната играят. Време е за промяна.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK