Христо Проданов: Какъв пример даваме на хората, които продължават да ходят на работа?

Хисто Проданов, снимка: БСП

"Работата на парламента е необходима – при специални условия, но трябва да работи"

„Това решение, което днес беше взето, няма да може да бъде изпълнено. Още следващата седмица ще се наложи да заседава парламентът. Дори в извънредно положение, има закони, които трябва да бъдат гласувани. Да оставим настрана какъв пример даваме на всички останали хора, които продължават да ходят на работа“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“, Христо Проданов, пред Нова телевизия. Депутатът от левицата даде пример, че в отделни браншове съществуват проблеми, произхождащи от кризата със заразата от Ковид19, които настоящото законодателство поставя в деликатна ситуация.

„Рутинната работа на парламента е необходима. При специални условия, но парламентът трябва да работи“, категоричен бе Проданов. Народният представител добави, че ДПС също подкрепили взетото решение за прекъсването на работата на парламента и че те почти официално са в управляващата коалицията: „Това е поредното доказателството“.

„Оценяваме сериозно положението, в което се намираме във връзка с разпространението Ковид19“, подчерта още Христо Проданов, като обясни, че миналата седмица парламентът е бил определил специалните условия, при които да заседава.

„Държахме да има парламентарен контрол, за да можем да контролираме изпълнителната власт, която в момента има много правомощия заради въведеното извънредно положение. Парламентът трябва да работи. Обединихме се за извънредното положение, подкрепихме и добрите предложения на ПГ на ГЕРБ, но държим да се вземат предвид и нашите предложения“, категоричен бе депутатът.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK