Днес е премиерата на детския спектакъл „Летящата принцеса”

Снимки: ДТ

Първа премиера в стотния юбилеен сезон на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград

Днес от 18:00 ч. Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград, представя детския спектакъл „Летящата принцеса” по Джордж Макдоналд.

Заради прокобата на зла вещица кралската дъщеря е обречена постоянно да лети, вместо да стъпва по земята. Освен лекокрила, тя е и леконравна - не умее да усеща състрадание към чуждото нещастие и не може да изпитва чувства. Единственото място, в което принцесата е различна и „здраво стъпила на земята“, е езерото, в което обича да плува.

Животът ѝ е безгрижен и изпълнен с веселие, докато вражески войски не нападат съседното кралство и хващат в плен неговите крал и кралица. Тогава синът им, младият принц, излиза от пределите му и бродейки, достига до езерото. Той се влюбва в принцесата от пръв поглед, като очаква любовта му да е споделена. Принцесата обаче е способна да изпитва чувства единствено във водата, а извън нея е студена и груба.

Малките зрители ги очаква магическа реалност, приказка, разказана  с  песни на живо и прекрасна визия, за която работят сценографът Константин Вълков и композиторът Пламен Мирчев – Мирона.

Режисьор на „Летящата принцеса” е директорът на театъра, Маргарита Мачева, а за нея това е първа работа по детски спектакъл.

Дали магията ще бъде развалена и кога ще се появи Принц Леополд, какви пакости ще свърши гарванът Клоталдо …?

Билети за представлението се продават на касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK