Театърът в Благоевград представя детския спектакъл „Летящата принцеса”

Снимка: ДТ

Първият училищен звънец дава началото и на първите детски постановки

На 18 септември от 18:00 ч. и на 21 септември от 11:00 ч. Драматичният театър „Никола Вапцаров” – Благоевград, ще представи детския спектакъл „Летящата принцеса” по Джордж Макдоналд.

Няколко дни след първия учебен звънец, децата в Благоевград ще могат да гледат новия спектакъл на благоевградския театър – „Летящата принцеса”. Това е първата премиера в новия сезон, който ще бъде изцяло посветен на стогодишнината на театъра.

Часът на премиерата е различен – спектакълът ще бъде представен за първи път пред публика в 18:00 ч.

Заради прокобата на злата магьосница, Моргана кралската дъщеря, Росарио е обречена постоянно да лети вместо да стъпва по земята. Освен лекокрила, тя е и леконравна - не умее да усеща състрадание към чуждото нещастие и не може да изпитва чувства. Единственото място, в което принцесата е различна и „здраво стъпила на земята“, е езерото, в което обича да плува.

Дали магията ще бъде развалена и кога ще се появи Принц Леополд, какви пакости ще свърши гарванът Клоталдо …?

Режисьор на „Летящата принцеса” е директорът на театъра, Маргарита Мачева, а за нея това е първа работа по детски спектакъл.

Малките зрители ги очаква магическа реалност, приказка, разказана  с  песни на живо и прекрасна визия, за която работят сценографът Константин Вълков и композиторът Пламен Мирчев – Мирона.

Билети за представлението се продават на касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK