Изпочупиха стъклата на автомобила на съветник от “Демократична България” в Нова Загора

Снимки: ДБ

ДБ: Вандалският акт е попречил на Петрова да участва в поредния протест заради мръсния въздух в града

Стъклата на автомобила на общинския съветник от „Демократична България“ в Нова Загора Кремена Петрова са били изпотрошени тази нощ. От паркирания пред дома ѝ автомобил не липсва нищо, но вандалският акт е попречил на Петрова да участва в поредния протест заради мръсния въздух в града.

От три седмици жители на Нова Загора протестират пред сградата на Общината заради обгазявания. Проблемът със задушливата миризма не е нов за Нова Загора, а Кремена Петрова е един от основните активисти по темата.

Тя внесе предложения до Общинския съвет и Министерството на околната среда и водите в града да се постави мониторингова система за качеството на въздуха. Наред с това е и един от организаторите на протестите.

Наскоро Петрова и група протестиращи окупираха сградата на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Стара Загора, след като ръководството ѝ отказа среща по проблема с мръсния въздух с мотив „коронавирусa“.

Самата Кремена Петрова вижда връзка между работата ѝ в местния парламент и нападението над автомобила ѝ.

„Прекалено често започнаха да ми се случват инцидентите“, коментира днес тя.

Миналия месец Петрова бе нападната от нейни политически опоненти в общинския съвет, след като опита да излъчи на живо в профила си във Фейсбук заседанието на общинарите.

Тя целеше да привлече вниманието върху факта, че вече четвърт мандат общинският съвет не излъчва заседанията си на живо, независимо че според правилника за дейността му, това трябва да се прави.

В резултат телефонът ѝ беше избит от ръцете, а излъчването – нарушено. След случая обаче Общинският съвет на Нова Загора започна да излъчва заседанията си онлайн.

"Остро протестираме срещу вандалските действия, които целят да се ограничи активността на нашия общински съветник за защита на правата на гражданите на Нова Загора", заявиха от ДБ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd