Христо Георгиев спечели турнира по боулинг Корона Опън 11

снимки: infomreja.bg

Пловдивчанинът Христо Георгиев спечели най-силния турнир по боулинг, провеждан в Благоевград, Корона Опън. 11-тото издание на надпреварата бе с награден фонд 3500 лева, а в спор за неговото разпределение влязоха 43 играчи от България и Гърция.

Организаторите този път бяха избрали сложно намазване, което затрудни максимално играчите. На този турнир нито една дама не можа да намери място сред 18-те финалисти, но въпреки всичко те също се бореха за точки, тъй като турнирът бе валиден за Българският Боулинг Тур.

В него първият класирал се мъж и първата класирала се жена тази година получават финансиране от Българска Боулинг Федерация за участие на турнир от Европейския Боулинг Тур. На финала при мъжете Калоян Иванов игра срещу Христо Георгиев на 2 игри сбор. И двамата играчи се намират в изключителна спортна форма и беше удоволствие да се наблюдава този двубой.

Калоян Иванов наскоро спечели квалификациите за Световната Купа по боулинг, която ще се проведе във Вроцлав, Полша, в края на месец ноември. Христо отскоро е с нов треньор – американеца Джо Словински, който е в топ 10 на треньорите по боулинг в света, спечели първата игра срещу Калоян с 212:193, а I с втората взриви публиката след успех с 246:178.

Най-добре представилият се състезател от клуба домакин БК Корона бе Методи Киров – Мечето, който зае 9-то място на финалите. Организаторът на турнира Николай Мадолев остана десети в крайното класиране.

Ето и класирането на финалистите в турнира Корона опън 11:

1.Христо Георгиев – БК Магьосниците
2.Калоян Иванов – БК Страйк Мания
3.Парис Алванос – Гърция
4.Николай Петров – БК МЕГА
5.Диан Динев – БК Страйк Мания
6.Константинос Китсос- Гърция
7.Пламен Станчев – БК АТИА
8.Радослав Тенчев – БК Магьосниците
9.Методи Киров – БК Корона
 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

tomco sumartawa10:05 - 23.10.2012
4estito za championite, gbu.
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK