16 станаха жертвите на катастрофата край Своге

Снимки: МВР

16 станаха загиналите при тежката катастрофа с автобус в Своге. Ранените са 27, като от 21 от тях са в болница.

Вътрешният министър Валентин Радев заяви на извънреден брифинг, че лично е информирал Народното събрание, президента, министър-председателя и главния прокурор. След като за тежкото произшествие е получен сигнал на тел. 112, са мобилизирани екипи, които са дошли на място.

Автобусът е влязъл в съприкосновение с три автомобила и се е преобърнал няколко пъти вдясно през мантинелата. Той се е озовал на 20-30 метра разстояние, в реката. В него е имало 33-ма пътници плюс шофьора.

Сред ранените е водачът, който е настанен в ИСУЛ. Състоянието му обаче не позволява да бъде разпитан.

Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов добави, че настилката на пътния участък, където е станала катастрофата, не е нарушена, има нормално оттичане на водата, от което следва, че състоянието на пътя не е причина за трагедията. Имало е проливен дъжд.

Предстои да се направи експертиза, която да установи какво е довело до катастрофата. Инцидентът е станал в очертанията на Своге, в урбанизирана територия.

Фирмата, чиято собственост е автобусът, има шест моторни превозни средства. Всичките ѝ документи са изправни, но има съмнения, че автобусът не е преминал повторна техническа проверка в началото на август.

Шофьорът има нужния психологически тест, допълни Попов. На мястото на произшествието е пристигнал прокурор Медаров, за да може да се отвори пътят и да се пусне движението.

Осигурени си обходни пътища, а в неделя, на 26 август, в 14:00 часа, МВР организира среща, за да бъдат обсъдени какви други мерки да се предприемат. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK