Християни и мюсюлмани се хванаха на Великденско хоро в Белица

Снимки: Иван Мушкаров

С камбанен звън започна празничният концерт, посветен на големия християнски празник - Великден, в Белица.

Програмата, организирана от Община Белица и читалището, откри кметът на общината Радослав - Ревнски, който заедно с чаровната си съпруга Саня, заместник-кметовете Сабит Гагъм и Красимира Мавродиева, секретаря на общината Иляз Дагонов и Крум Попов - ст. специалист "Хуманитарни дейности " в общинска администрация, бе посрещнат с великденски яйца.

Пред голямата аудитория, събрана в центъра на красивото градче, Радослав Ревански излезе, носейки в ръката си подарените му Великденски яйца и развълнуван сподели:

Скъпи съграждани, уважаеми гости на Белица, празниците винаги ни вълнуват с посланието за силата и тържеството на живота, духа, човечността и сплотеността. Чувствам се особено щастлив, че община Белица е пример за България, че единни и заедно празнуваме и християнските и мюсюлманските ни празници. Чувствам се горд, че днес отново всички сме препълнили центъра на града, за да празнуваме най-светлия християнски празник Великден. Това е най-милото което се случва в нашата прекрасна община.

Освен това имам посланието на всички мюсюлмани от общината да ви поздравя по-повод Великден, а лично аз ви пожелавам да сте преди всичко здрави и все така сплотени. Нека продължаваме да бъдем мъдри, състрадателни и щедри и да се обичаме братски. Нека Великденските празници бъдат изпълнени с радост и любов! Нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци и винаги да носим човещината в себе си. Честит Великден!

След словото на кмета последваха бурни аплодисменти и всички се потопиха в празничната програма. Впечатлени от концерта, от многобройната публика се чуваха възгласи „БРАВО, ТО, БИВА С ВИЖДАНЕ“! Тези диалектни думи коментираха гражданите и гостите на Белица, доволни от представения Великденски концерт, поднесен от самодейните творчески колективи при читалище „Георги Тодоров 1885“.

На финала на програмата и християни и мюсюлмани се хванаха заедно на Великденско хоро.

 

КОМЕНТАРИ

Маньо10:33 - 29.04.2019
Всичко е насила и със заплахи.Всека служител под строй с близките му. Браво на Радославчо.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK