Храни за щастлив живот според китайския календар

Снимка: pixabay

Китайсата философия за живот е една от най-богатите и много силно разпространени по света. Символиката и обхваща много култури и значения на почти всичко. Едно от най-основните заредени със символика е храната.

Ето и храните, които носят късмет според китайския календар.

Едно от най-важните неща е всеки месец да отдавате специално значение на различни храни, които са любими на вас и семейството ви.

Кнедли - тази храна датира от почти 2000 години. Вярването е, че колкото повече кнедли изядете, толкова повече пари и богатство ще натрупате. Кнедли представляват промяна. Може да ги хапвате задушени на пара, пържени или пържени.

Цяла риба - когато решите да консумирате риба е много важно тя да бъде цяла. Яденето на цялата риба би трябвало да консолидира излишъка от миналата година и да ви позволи да я превърнете в още по-голям просперитет през следващата година. Рибата се движи напред, никога назад.

Пролетни рулца - пролетта е символ на началото и на новото. Пролетните ролки представляват златни кюлчета, символизиращи богатството. Обикновено те са пържени, но можете да ги печете и да ги сервирате със сос за потапяне.

Пекинска патица - кожата на патицата е червена, което е късметлийския цвят в китайската култура. Винаги се сервира свежа бавно печена, тънко нарязана, увита в тънко тесто, и гарнирана с сос от хойсин, краставици и лук

Омар и скариди.

Избрана селекция от ракообразни за вечеря. Омар и скариди на тъмна каменна плоча.

Symbiot / Shutterstock

Хрупкавата патица не е единствената червена храна, която се сервира на китайските новогодишни празници. „Ракообразните като омари и скариди символизират богатството и късмета за Лунната Нова година“, казва шефът Хелън Ан от ракообразния Бевърли Хилс. Научете, че изненадващата причина е червеният цвят на китайската Нова година.

Юфка

Китайска храна пържени спагети.

Norikko / Shutterstock

„На китайски Нова година често се сервират юфка, особено дълги юфки, за да се символизира обещанието за дълъг живот“, казва готвачът Сузана Фуо от Суга във Филаделфия. Хората често ще ядат юфка на втория ден от Лунната Нова година за дълголетие. "Те представят вашите надежди и страхове, увиснали в дългата нишка на юфка," според главния готвач Хан Лиджун от ресторант Z&Y в Сан Франциско.

Бъдете сигурни, че ще изтръгнете юфката си или символиката може да работи срещу вас, предупреждава готвачът Лу. Рязането или ухапването на юфка би било като да режете живота си наполовина. Опитайте с тази скарида с локум Stirfry за лесен начин да отпразнувате дълголетието в кухнята си.

Торта

Nian Gao или китайска новогодишна торта или годишна торта, Nian Gao е храна, приготвена от глутен ориз и консумирана в китайска кухня.

Nor Gal / Shutterstock

Тортата, наричана също китайска "Гао", звучи като думата за "височина". Според китайските традиции яденето на Новогодишната торта е чудесен начин да празнувате и е щастлив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK