Ученици от Сапарева баня поставиха хранилки за птици в училищен двор

Снимки: Община Сапарева баня

С разнообразни и занимателни инициативи учениците от СУ "Христо Ботев" - Сапарева баня, отбелязаха Седмицата на гората. Кампанията премина под мотото: "Лесовъд за един ден".

В ролята на лесовъди за един ден се превъплътиха първолаците от СУ "Христо Ботев", като за първи път те имаха възможност да засадят собственоръчно и дръвчета. За самия процес на засаждане им разказа и помогна директорът на Общинското лесничейство в Сапарева баня – Александър Алащинов.

Заедно с него и директора на училището Емилия Гелева, първолаците засадиха в двора на школото шест нови дръвчета – червен дъб и обикновен явор.

Местни дърводелски фирми пък бяха изработили къщички за птици, които децата боядисаха и поставиха в училищния двор.

Като част от мероприятието бе и образователната лекция, представена от шестокласници и от главния специалист от РДГ "Кюстендил" Мария Христова. Децата научиха за богатото разнообразие и красота на българската природа и разбраха колко е важно заедно да я съхраняваме и обичаме.

Мария Христова награди и един от победителите в тематичния фотоконкурс, посветен на Седмицата на гората. Отличителна грамота и предметна награда от Сапарева баня получи Анастасия Марчина от 6 б клас.

Гост на събитието в СУ "Христо Ботев" бе и директорът на ДГС "Дупница" – инж. Пламен Паюков, който също се включи в образователната лекция и занимателните игри с първолаците.

Всички деца, участвали в мероприятията, получиха като подарък от служителите на РДГ "Кюстендил" и ДГС "Дупница" символични дървени медали, шапки с лога и семена, които да засадят.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK