Храни, които да ядете, за да имате гъста коса

Снимка: Infomreja.bg

Ако страдате от загуба на коса или цъфтеж, вашият начин на хранене вероятно е от ключово значение за предотвратяване на този проблем.

Това е тревожно състояние не само за жените, но и за мъжете, което води до допълнителни притеснения.

Яжте храни с антиоксидантни флавоноиди за укрепване на космените фоликули, богатите на желязо храни за стимулиране на червените кръвни клетки и богатите на протеини и силициев диоксид храни, за да се стимулира растежа на косата и здравата коса.

Ето и най-полезните храни за гъста коса.

  • Манго - Този колоритен плод осигурява минералния силициев диоксид, компонент на съединителната тъкан, който помага за укрепване на косата и насърчава растежа и.
  • Соя - Храните, получени от соя, като соеви зърна и темпе, се смята, че възпрепятстват образуването на хормон, наречен дихидротестостерон, чийто дисбаланс допринася за загубата на коса.
  • Яйца - Яйцата помагат да се увеличи производството на колаген.
  • Кафяви морски водорасли - Желязото във водораслите осигурява здравословно производство на червени кръвни клетки. L-лизинът улеснява абсорбцията на желязо, а дефицитът и при двата може да повлияе на загубата на коса.
  • Ленено семе - Високото съдържание на омега-3, те помага да се подхранва косата и да я предпазва от изсушаване.
  • Тиквени семена - Тези богати на протеини семена осигуряват цинк, който поддържа клетъчното възпроизвеждане и подобрява имунитета, като от своя страна насърчава растежа на косата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa
loading...