Храмовият празник в Шишковци бе отбелязан с курбан за здраве. Стотици се събраха в двора на църквата за поредна година

Снимки: Infomreja.bg

За поредна година в двора на църквата „Св. Архангел Михаил“ в кюстендилското село Шишковци се събраха местни жители и гости да почетат храмовия празник.

Около 500 човека уважиха събитието, което не мина без традиционния курбан за здраве, за направата на който бяха заклани 5 овце.

И тази година Олга Галева и Райна Лулева показаха майсторлък и възхитиха всички с вкусно сготвения курбан.

 „Тази година настоятелството на църквата и местните жители решиха празника на бъде ден преди Архангеловден. Традиционно правим курбан и супа, като този път голяма част от курбана се взе за вкъщи, тъй като хората са на работа и не могат да присъстват“, каза кметът на Шишковци Климент Терзийски.

Курбанът бе възможен благодарение на дарения от страна на местни бизнесмени, сред които Олег Крумов, Георги Гогев, Симчо Лазаров и други.

Църквата „Св. Архангел Михаил“ в селото е построена през 1878 година. Преди четири години й бе направен основен ремонт отново благодарение на спонсори с подкрепата на местни жители и държавата.

„Принципно правим два курбана в селото. Единият е летен, а днешният е зимен. Правим ги за здраве на местното население. Пожелавам на всичии да са живи и здрави и още дълги години традициите в Шишковци да се спазват“, каза още Климент Терзийски. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK