Хотелиери скочиха срещу концесионера на ски зоната в Банско

Снимка: Infomreja.bg

Хотелиери и превозвачи от Банско излязоха на протест срещу концесионера на ски зоната - "Юлен" АД. 

Десетки представители на туристическия бранш се събраха пред начална станция на кабинковия лифт в курорта, за да изразят недоволството си, породено от новите правила за паркиране, наложени от концесионера.

Те недоволстват заради отменения от 1 март безплатен 15-минутен престой на микробусите, превозващи туристи до начална станция. За тях е непосилна и въведената от "Юлен" такса от 12 лева за влизане в паркинга. 

"Ако се наложи по няколко пъти да возим и оставяме туристи на паркинга, това ще е за сметка на нощувките в хотелите ни. Къде ще му излезе краят", коментираха собственици на хотели в Банско. 

Председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Банско, Янка Рахова, предлага концесионерът да осигури кръгово движение в района на паркинга, за да може превозните средства да оставят туристите и след това веднага да го напуснат.

"Обслужването в ски зоната не е каквото беше. Сега пистите не се обработват, пред лифтовете има големи опашки. Това се отразява и на гостите на курорта", коментира още Рахова. Според нея новите правила удрят собствениците на малките хотели в Банско. 

На място бе и маркетинг директорът на на "Юлен" АД, Иван Обрейков. Той предложи на протестиращите до края на сезона да платят такса от 200 лева на хотел, като изчисли, че това ще им струва по 5 лева на ден. Срещу тази сума можели да влизат свободно в паркинга през целия ден.

Обрейков информира, че още в началото на сезона 50 хотела са си купили паркоместа и подчерта: "В Банско безплатен обяд няма".

Предложението му обаче не бе прието. Хотелиерите настояха и за отговор на какво основание концесионерът събира пари за паркиране на отбивки от републикански пътища.

Те се оплакаха още, че през зимата писта "Алберто Томба" затваря достъпа на автомобили до хижите "Вихрен" и "Бъндерица".

Вчера движението в курорта бе блокирано заради масови проверки на полицията и ИА "Автомобилна администрация". Контролната акция затрудни достъпа до ски зоната по алтернативния път.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK