Стотици скандираха „Томов - кмет“ на площада в Благоевград (СНИМКИ+ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

При повторни избори, резултатът ще е същият - убедени са протестиращите

„Томов – кмет“, скандираха в един глас близо 500 благоевградчани, събрали се пред сградата на общината в подкрепа на настоящия градоначалник.

„Благоевград иска Томов!“, „Благоевград избра Томов!“, „Благоевград на гражданите! Мафията вън!“ – бяха само част от посланията, изписани върху плакати в ръцете на протестиращите.

Всички дошли да подкрепят Румен Томов бяха категорични, че стъпките, по които върви, са в правилната посока и трябва да му се даде шанс да продължи управлението си.

„Организирахме се във Фейсбук, някой трябваше да се заеме с инициативата в негова подкрепа. Не искаме пак да има избори, не можем да си го позволим – и времево, и финансово, да влизаме в един порочен кръг – избори, избори, избори“, коментира пред журналисти основният инициатор на митинг протеста, Добрин Балтов.

Даваме оценка отличен 6 на Томов за тези три месеца, през които е начело на общината. Само доказателствата за закононарушения от предишното ръководство, които извади на светло, са предостатъчни да му пишем шестица.

Досега не е имало кмет, който да тръгне в тази посока. Този упадък, който го има в Благоевград, е факт от дълги години. Мисля, че точно това е правилната посока – да се изчисти това, което е направено в ущърб на общината и да се тръгне напред.

Нашият протест е мирен, всички сме дошли, за да изразим подкрепата си към кмета Румен Томов и да кажем, че не сме бюлетини, каза още Балтов.

Според него при евентуално провеждане на нови избори, резултатът ще бъде същият и отново вотът на благоевградчани ще бъде наказателен за предишното управление.

Кметът на благоевградското село Рилци - Крум Крумов, също бе сред присъстващите. "Тук съм, за да заявя своята подкрепа към Румен Томов. Резултатът от местните избори в нашето населено място беше 40 на 60 % в полза на Томов и аз съм длъжен да защитя не само градоначалника, но и гласа на избирателите в Рилци. Мисля, че Томов върви в правилна посока и ще направи много не само за града, но и за селата в общината. Трябва да му се даде шанс, а при нови избори съм убеден, че тези 60% в Рилци ще станат 80", заяви Крум Крумов.

"Подкрепяме Томов, защото това е един човек, който - първо, спечели изборите много убедително - с 5 300 гласа разлика с предишния управник, и на второ място, защото решението на Административния съд в Благоевград за неговото отстраняване бе много тенденциозно. Твърдя го съвсем откровено. От 7 съдии, които са ужким разпределени на компютърен принцип, се пада точно този съдия, за когото знаем, че имаше едни есемеси между него, Бойко Борисов и един депутат от Сандански - Яне Янев", коментира пред журналисти адвокат Александър Мановски, визирайки съдия Димитър Узунов. 

Няма нищо случайно в това разпределение, убеден е Мановски. Според него от тези 7 съдии 5 са със 100% натовареност, но делото е възложено именно на тях.

ВАС ще вземе правилно решение, което да отмени решението на нашия съд. Трябва да вървим напред и да проведем отново избори след 4 години, а не сега. Томов има нужда от нашата морална подкрепа. Предприел е всички действия за заличаването на фирмите си. От четири - три са заличени, а другата е прехвърлена на сина му и самата фирма няма никаква дейност от 2007 година", посочи благоевградският адвокат.

Това са едни такива заяждания на дребно от предишния кмет, който пък на 6-ата година от мандата си влезе във фирма, взе едни 80 000 лева и излезе. Това е такава наглост - гьонсуратлък. В случая крадецът вика дръжте крадеца.

Но сме убедени, че каквото и да стане - и 1% да има вероятност от нови избори, ще победим още на първи тур. Сами виждате какви информации изтекоха, за какви злоупотреби става въпрос - с нашите пари. Един фестивал, който е превърнат в частен. Едно семейство цял живот не може да си позволи такива сума за телефони, каквито две служителки са получили само за една година, недоумява Александър Мановски.

След скандиранията в защита на Томов, на трибуната пред общината се появи и самият градоначалник. 

"Това, което се случва тук, го приемам като отплата за моя труд през тези три месеца. Едно е да обещаваш през предизборната кампания, но е друго да изпълняваш поетите ангажименти. Аз това правя и явно хората го виждат и ме подкрепят. Очаквам мъдростта на съда да се прояви. Според мен нямаме юридически проблем. Няма вариант законодателят да е посочил един месец, през който да да се закрие една работеща фирма - със служители, техника. Посочен е срок за действия, които да се предприемат в тази посока, и аз това съм го направил. Смятам, че решението на Административния съд в Благоевград не е правилно, затова ще чакам становището на ВАС - трима съдии мислят по-добре от един", каза още Томов.

"Днешната подкрепа е отплата за моя труд през последните 3 месеца. Никой няма нужда от нови избори. Всеки трус в една такава система оказва своето влияние. Ако вървим към предсрочни избори, това означава общината 4-5 месеца да е в пълен хаос. Кому е нужно това? Ние с моя екип постигнахме един изключително добър резултат на изборите, някак си е некоректно да искаш да минеш през задната врата", допълни кметът на Благоевград пред журналисти.

Според кмета решението на Административния съд не е правилно, но отново каза, че трима съдии във ВАС мислят по-добре от един.

Едни хора и едни медии две години преди изборите всекидневно тиражираха лъжи и простотии по мой адрес. Същите тези, три месеца след изборите продължават в този дух. Ще го кажа съвсем простичко - всички цифри и твърдения, които се изнасят са лъжа и са извадени от контекста.

Такъв коментар направи бившият кмет Атанас Камбитов в страницата си във фейсбук.

Всичко това подлежи и е проверено от съответните институции. Само че, когато излязат резултатите, a те са, че няма никакви нарушения, същите тези удобно мълчат, обърна се към медиите Камбитов.

Призив направи и към настоящото управление – към екипа на Румен Томов.

„Спрете да лъжeте и да се криете зад гърба на екипа „Камбитов“, оправдавайки собственото си бездействие и незнание. Истинските проблеми не са в наследството от екипа „Камбитов“, а в това , че в момента нищо не се случва и не се работи, и хората много скоро ще го разберат. На лъжата краката са къси!“.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА 

ВИДЕО от скандиранията 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Осама19:52 - 15.02.2020
Вънка Томов продажник слуга на бриндо
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK