Хотелиери и ресторантьори излязоха на мирен протест в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Позицията на протестиращите е в подкрепа на малкия и средния бизнес

Днес пред паметника на Гоце Делчев в едноименния град се събраха на протест хотелиери, ресторантьори и търговци в Гоцеделчевски регион.

Причината – спорната наредба Н – 18, която задължава всички, които използват софтуер за управление на продажбите, без значение дали са, или не са регистрирани по ЗДДС, да приведат използвания от тях софтуер в съответствие с нормативните изисквания и да сменят или модифицират фискалните си устройства.

„Ние желаем не толкова отмяна, колкото преработка на Наредбата по начин, по който тя да е приемлива за всичките 500 000 души, заети в този бранш в страната. Ако включим и заетите с търговия на хранителни стоки в малките квартални  магазини, това число ще стане много по-голямо. Всички тези хора са засегнати, защото новите софтуерни продукти, които искат да внедрим, не са изработени така, както трябва, все още забиват, мрежата не работи. Различните софтуерни продукти не могат да управляват касовите апарати на други фирми. Проблемите не са изчистени“ – каза за ИНФОМРЕЖА организаторът на протеста Никола Панчев.

Опасенията са още, че ликвидирането на междуфирмената задлъжнялост, отнемането на възможността за консигнация ще доведе много хора до фалит. 

Протестиращите имаха за цел да покажат своята позиция, да защитят малкия и средния бизнес. 

„Ако сега фалира малкият бизнес, после ще дойде ред на средния и ще останат само големите вериги“ – изразяват опасенията си те. 

Мирният протест продължи около час.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK