Хоспис „Символ на надеждата" в Гоце Делчев с нов управител, дългогодишният д-р Милан Първанов подаде оставка

Снимка: Infomreja.bg

Медицински център и хоспис „Символ на надеждата", известен още като „Немската клиника“ в Гоце Делчев, от няколко дни е с нов управител.

На проведено заседание на Управителния съвет дългогодишният управител на хосписа д-р Милан Първанов е подал оставка, а на негово място е бил избран ортопедът Ангел Попов, научи ИНФОМРЕЖА.

На заседанието и избора на новия управител д-р Ангел Попов е присъствал и председателят на Управителния съвет, Йост Щалшмид - директор на Съюза на свободните евангелски общини в Германия и отговорящ за чуждестранната помощ.

Идеята за рокадата в управата на „Символ на надеждата" в Гоце Делчев в общи линии е въвеждане на нови тенденции и критерии и развитие на европейско  здравеопазване в регион Гоце Делчев, както и обединение на двете медицински структури Хоспис „Символ на надеждата“ и Медицински център „Артро“ на д-р Ангел Попов.

Досегашният управител д-р Милан Първанов потвърди пред ИНФОМРЕЖА“ промяната в управата на „Символ на надеждата“ и заяви, че се е оттеглил от поста управител в името на амбицията на по-млади негови колеги за въвеждане на новите европейски медицински тенденции в здравеопазването, което според него неминуемо ще е в полза на пациентите.

"Оттеглих се от поста със съзнанието, че промяната е към добро и защото сметнах ,че като по-възрастен лекар няма да мога напълно да отговоря на новите критерии. Промяната според мен е към добро и затова решението ми е да не ставам причина за възпрепятстване на новите тенденции в развитието на здравоопазването на местно ниво", заяви д-р Първанов.

Фондацията, която в действителност стои зад клиниката “Символ на надеждата“, е правоприемник на фондация „Ендокринни тумори". Последната от своя страна построи сградата през 1999 г. върху терен в центъра на Гоце Делчев, дарен с решение на Общинския съвет в Гоце Делчев през април 1997 г.

ИНФОМРЕЖА ще продължи да следи с интерес развитието на очертаващата се нова медицинска структура с надежда, че тя ще бъде изключително и само в полза на имащите нужда от специализирана, качествена и модерна медицинска помощ хора от Гоце Делчев и региона, а защо не и от страната.

 

Снимка: Infomreja.bg
Д-р Ангел Попов, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK