Хорови състави от Благоевград с участия в престижни фестивали в чужбина

снимка: chitalishte-blg.com

Градски детски хор към читалище „Никола Вапцаров-1866” – Благоевград ще участва в Римски музикален фестивал, който ще се проведе от 28 юни до 2 юли 2012 г в Италия.

Възпитаниците на Христо Кротев – главен диригент и Николина Кротева - диригент и акомпанятор ще бъдат единствените представители на България в престижния международен музикален форум. Той е престижен и заема важно място в културния календар на италианската столица.

Освен хилядите италианци, стотици туристи от цял свят също посещават концертите, които се провеждат в катедрали и концертни зали. В репертоара на Градски детски хор - Благоевград ще преобладава предимно българската музика, но ще бъдат застъпени и италиански, руски и грузински произведения.

В престижни музикални фестивали ще участват и изпълнителите от Смесен хор "Ален мак" и дамски камерен хор "Лира". Хор "Ален мак“ с главен диригент Христо Велев и диригент Йоланта Лазарова ще участва в хоров конкурс в Истанбул, който ще се проведе от 3 до 9 юли 2012 г.

Дамски камерен хор "Лира" при Младежки певчески клуб "Лира" с диригент Галина Попова,  пък ще участва в хоров конкурс в Нюшател, Швейцария.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK