Хората в Слащен не желаят да бъдат абонати на ВиК

Снимка: Infomreja.bg

Жителите на  Слащен се радват на добре благоустроеното си село, в което 95% от улиците са канализирани, като са положени PVC тръби, а 90% са бетонирани или асфалтирани. Цялото село е водоснабдено.

„С финансови средства от Община Сатовча направихме водопроводната мрежа. Всички домакинства си изкопаха шахти, поставиха спирателни кранове“ – разказва пред ИНФОМРЕЖА кметът на селото Джеит Нейзир.

Надявали се хората, че безвъзвратно е отминало времето, когато са черпели вода от малките водоизточници край селото, но надеждите им били попарени при скока на първоначалната такса за всеки абонат от 150 на 350 лева.

Чувствителното поскъпване, към което се прибавя и по-високата цена на кубик вода, натоварило бюджета им и затова те масово започнали да се отказват от услугите на ВиК в областния център. Върнали се към старата практика, когато хората от всяка махала с общи усилия  проправяли пътя на водата от някое дере до домовете си.

„За нашия планински край е срамота да плащаме толкова скъпа вода, защото тук тя идва гравитачно, не със сондажи“ – възмущава се кметът.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK